Meteen naar de inhoud

Detox jezelf naar een mooie huid.

De leukste, gezelligste dagen van het jaar zijn weer voorbij. Het zijn alleen niet de meeste gezondste dagen van het jaar. Feestjes, alcohol en weinig slaap, onze huid kan er flink onder lijden. Dus time to detox! Januari is een fijne maand om een detox te doen. Het is namelijk een manier om je lichaam te reinigen en een kickstart te geven naar een gezond jaar. Detoxen kan op veel verschillende manieren en met verschillende doelen. Hieronder delen we een aantal tips en detox jezelf naar een mooie huid!
 1. Hydrateren
  De eerste stap is het drinken van veel water. Het drinken van water heeft namelijk effect op de huid en het lichaam. Water zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de huid jonger en strakker blijft. Ook zorgt het ervoor dat de huid beter de goede ingrediënten uit crèmes kan opnemen. Zet een grote karaf water neer zodat je veel water blijft drinken. Voeg ook vooral wat munt, limoen of komkommer toe om het wat lekkerder te maken! Drink je liever thee? Maak zelf een gezonde thee door gember en sinaasappel toe te voegen aan heet water.
 2. Reinigen
  Het reinigen van de huid is altijd belangrijk maar na de feestmaanden misschien nog net iets meer. Tijdens de feestdagen dragen we vaak wat meer make-up en zijn we geneigd iets minder ons best te doen in het verwijderen ervan. Hierdoor kunnen de resten make-up gaan ophopen. Tijd om de huid goed schoon te maken en de dode huidcellen te verwijderen! Afhankelijk van je huidtype, scrub 2 á 3 keer in de week. Het resultaat is een stralende huid.
 3. Verzorgen
  Na het reinigen is het tijd om te verzorgen! Mocht je nog geen serum gebruiken, dan is het na de feestdagen en vanwege de winter een goed moment om deze in je routine toe te voegen. Kies voor serum met vitamines om je huid een extra boost te geven. Tijdens je detox is het fijn om een kuur van een week te doen met ampullen. Deze geven je huid net dat beetje extra wat je nodig hebt! Mocht je geen tijd hebben voor een wekelijkse kuur, kies dan voor een maskertje en plan een ontspannend moment voor jezelf in.
 4. Eten
  Voeding is ontzettend belangrijk voor je huid en lichaam. Probeer een maand geen alcohol te drinken en flink te minderen in suikers. Eet vooral veel groente, fruit en gezonde vetten. Dit doet wonderen voor je huid en je gevoel.
 5. Slapen
  Ten slotte, sleep! Om je lichaam te laten herstellen heb je echt slaap nodig. Probeer iedere dag toch die 8 uurtjes aan te tikken en je voelt je meteen beter!

Neem deze maand de tijd om weer in balans te komen en goed voor jezelf te zorgen. Oftewel, time to detox en detox jezelf naar een mooie huid! Doe jij mee met deze detox maand?